Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk fiskgryta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Fisk- och skaldjursgryta med lax, torsk och räkor. Fantastiska smaker av Asien.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 gr lax
  • 300 gr torsk
  • 500 gr räkor med skal, tinade och skalade
  • 2 bananschalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk riven ingefära
  • 400 koksmjölk (ej lätt)
  • 1 dl vatten
  • 1 citrongräs
  • 1 fint hackad röd chili
  • 1 lime, rivet zest och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 koriander
  • neutral raposolja att steka i
  • salt
  • kokt jasminris till servering

Så här gör du

  1. Skala räkorna. Frys in skalen till en räksoppa en annan dag. Skär fisken i 2x2 cm bitar
  2. Fräs vitlök och schalottenlök tills de är mjuka utan att de tar färg. Häll på kokosmjölk och vatten.
  3. Banka citrongräset, ta bort de yttersta bladen och finhacka resten. Finhacka korianderstjälkar och spara bladen till dekoration. Tillsätt citrongräs och korianderstjälkar till grytan tillsammans med ingefära, chili, rivet limezest, fisksås och socker. Låt få ett rejält uppkok. Tillsätt pressad lime och smaka av med salt.
  4. Tillsätt fisken och låt koka upp. Dra genast av från plattan och låt stå i 2 minuter. Tillsätt räkorna och toppa med korianderblad. Servera genast med kokt jasminris.
1 kommentar om "Asiatisk fiskgryta"