Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Asiatisk biffsallad med nudlar och vitlökssås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Min favoriträtt på restaurangen Yoi heter Mekong Salad jag hade nog velat äta den varje dag om jag kunde! Men eftersom att jag inte bor i Stockholm så kan jag inte det och valde därför att försöka återskapa den hemma istället. Det blev ju självklart inte exakt lika men det var väldigt nära, och minst lika gott!

Ingredienser

3 portioner

Kött och marinad

  • 400-500 g rostbiff skuren i 1 cm tjocka skivor
  • 4 tsk risvin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk hackad röd chili
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk soja
  • 5 msk naturell olja
  • 1 tsk socker
  • 1 msk färsk riven ingefära

Salladen

  • 1 pkt risnudlar
  • 1/2 burk böngroddar
  • 1 st morot
  • 1/2 st rödlök
  • 1/2 sallad
  • 1/2 koriander
  • 1 dl cashew- eller jordnötter

Vitlökssås

  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk mörk soja
  • 2 msk risvin
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk vatten
  • 0,5 msk naturell olja
  • 3-4 st finhackade vitlöksklyftor

Så här gör du

  1. Vitlökssås: Rör ihop risvinäger, socker, soja, risvin, sweetchili och sesamolja i en skål. Lös upp maizenan i vattnet i en annan skål. Hetta upp oljan i en kastrull och stek vitlöken så att den blir glansig. Häll ner såsblandningen och låt koka upp snabbt. Rör sedan ner maizenablandningen och rör tills den tjocknat. Späd med mer vatten om det behövs.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär moroten med en potatiskskalare till tunna skivor. Skiva rödlöken.
  3. Ta upp köttet ur marinaden och woka i olja på hög värme så att den får yta. Lägg sedan ner böngroddar så att det får fräsa någon minut, häll samtidigt ner marinaden i stekpannan.
  4. Sprid ut salladen på ett fat, lägg sedan ut nudlarna, morötterna och rödlöken. Lägg över köttet och böngroddarna. Toppa allt med hackade cashewnötter och hackad koriander. Servera med såsen till.