Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ärtpesto med mynta, pecorino och citron

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Söta ärtor, pecorino med tryck i och frisk örtig mynta – kombinerade i en härlig smakexplosion! Ät på klassiskt vis till pasta, blanda med nykokt potatis, bred på en rostad surdegsmacka eller toppa din stekta lax med den.

Välj gärna ekologiska råvaror.

Ingredienser

1 dl
  • 350 g gröna ärtor, tinade
  • 1 dl mandel utan skal
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl myntablad
  • 1,5 dl pecorinoost, riven
  • 1 st liten citron, zest från
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl rapsolja
  • 2 tsk havssalt

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser i en mixer eller mortel och arbeta samman dem till en jämn pesto.
  2. Förvaras i en tätslutande burk täckt av olja eller i frysen.