Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aprikos och pumpafrallor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 Frallor
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 50 g Färsk jäst
  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 150 g Hackade torkade aprikoser
  • 2 msk honung
  • 1 dl Olivolja
  • 5 dl Grahamsmjöl
  • 7 dl Vetemjöl special
  • Ca 1 dl vetemjöl till utbakning

Så här gör du

  1. Blanda jäst med ljummet vatten och salt. Rör ut den väl. Häll ner honung, pumpa, aprikoser, olivolja och mjölsorter. Häll i lite mjöl i taget och knåda ordentligt. Degen behöver bearbetas väl.
  2. När degen är färdigknådad, mjöla den och låt jäsa cirka 1 timme under bakduk.
  3. Ta upp degen på mjölat bord och knåda den igen. Baka in cirka 1 dl mjöl i degen och skär den i lagom stora frallor.
  4. Lägg på bakplåtspapper/plåt, pudra med mjöl och låt jäsa utan bakduk! Cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 230 grader. Grädda frallorna högt i ugnen cirka 7 minuter.