Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aprikos- & äppelchutney

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En hemgjord äppelchutney är ett gott tillbehör till julskinkan. Chutneyn passar också bra till revbensspjällen, korven och den lagrade julosten.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 400 g äpplen
  • 200 g torkade aprikoser
  • 1 gul lök
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skär aprikoserna i bitar. Skala och hacka löken.
  2. Blanda alla ingredienser i en ­kastrull. Koka utan lock tills vätskan kokat in, cirka 25 minuter.
  3. Häll upp på en ren glasburk, sätt på lock. Låt kallna. Förvara i kylen