Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelträngsel

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Äppelträngsel
Wolfgang Kleinschmidt

Det smakar himmelskt gott med en bit söt, hembakad äppelkaka efter kräftans sälta.

Ingredienser

8 portioner
  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 150 g socker
  • 1 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 –4 äpplen
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 2 –3 msk florsocker
  • 1 –1 1⁄2 dl kolasås, på burk eller tub

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Kör smöret, skuret i små bitar, och sockret i en matberedare monterad med en kniv, vitt och pösigt. Tillsätt ägget och kör tills allt blandas. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och kör till en jämn smet.
  3. Lägg smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper och jämna ut den med baksidan av en matsked.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ner dem i smeten. Hacka och strö över nötterna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Sikta över florsockret. Låt kallna. Ringla över kolasåsen.
Du kanske även gillar