Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Äppelpaj med mandel och äpplen är en säker kombination. Den här festliga äppelpajen med mandelmassa är lätt att lyckas med.

Ingredienser

8 bitar

pajdeg:

  • 125 g smör eller margarin
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 st ägg

fyllning:

  • 4 st äpplen
  • 250 g mandelmassa
  • 3 st hela ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk farinsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
  3. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ gärna in formen i kylskåp i 20-30 minuter.
  4. Kärna ur och klyfta äpplena. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken.
  5. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över farinsockret.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
  7. Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde.
4 kommentarer om "Äppelpaj med mandelmassa"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Mia

      Hej Mia! Bra att du såg, det ska bara vara 250 gram mandelmassa – inte gånger två. Jag har nu tagit bort den ena ingrediensmängden! /Joel, webbredaktör, Mittkök.se

  • josefine131
    josefine131

    Pajen vad jättegod med en tydlig smak av mandelmassa. Jag skulle evt. rekommendera att förgrädda pajskalet i ugnen en kort stund innan fyllningen hälls på pga att pajbotten annars blev väldigt mjuk och kladdig! Annars en väldig god och mastig paj, räcker till många 🙂

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till josefine131

      Tusen tack för att du delar med dig av ett toppenbra tips! Kul att du tyckte om den 🙂