Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelmuffins 
med mandel 
& mynta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Mynta + äpple = en härlig kombination värd att testa!

Ingredienser

12 stycken
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk, 3 procent
  • 1 citron, skalet
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 25 g mandelmassa
  • Fyllning:

  • 1-2 syrliga, svenska äpplen
  • 1 msk farinsocker
  • 1/2 dl finhackad färsk mynta
  • 3 msk hackad mandel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
  2. Smält smöret och låt svalna något.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Riv i mandelmassan.
  4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  5. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt och lägg dem i en skål. Strö över mynta, mandel och farinsocker och blanda runt. Fyll muffins­formarna till hälften med smet. Stick ner ett par äppelklyftor i varje muffins så att de sticker upp ovanför smeten. Strö överbliven mynta- och farinblandning över.
  6. Grädda sedan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och torra inuti. Prova med en sticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.