Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelmazarin med äppelmos & kanel

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Mmm… mazarin. En glutenfri mazarin dessutom. Med äpple, äppelmos och kanel. Helt enkelt gudagott. Det är bara att sätta i gång att baka.

Ingredienser

12 BITAR
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 200 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 msk majsena
  • 1 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
  • 2 dl äppelmos
  • 1 äpple
  • 2 tsk strösocker
  • 1 ⁄2 tsk kanel, malen
  • smör och bovetemjöl till formen

Till servering

  • vaniljglass eller lättvispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter, och mjöla med bovetemjöl.
  3. Vispa ihop smör och socker. Riv mandelmassan fint och blanda ner.
  4. Rör i ägg, bovetemjöl, majsena, psylliumfrömjöl och äppelmos.
  5. Skiva äpplet i tunna skivor.
  6. Häll smeten i formen, jämna till ytan och lägg äppelskivorna ovanpå.
  7. Blanda socker och kanel och strö över kakan.
  8. Grädda mitt i ugnen i 35–40 minuter.
  9. Servering: Servera mazarinen med vaniljglass eller lättvispad grädde.