Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelburgare med bacon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 st
  • 400 gram fläskfärs
  • en halv gul lök
  • 1 ,5 rött äpple
  • 1 grönt äpple
  • 1 msk dijonsenap
  • 8 tjocka skivor bacon
  • 4 radicchio- eller salladsblad
  • 4 msk majonnäs (se recept nedan)
  • 4 st grova bullar
  • 4 grillspett i trä
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Ställ ugnen på maxtemperatur grill. Skölj radicchiobladen och klappa dem torra.
  2. Ta av skaften från äpplena och skiva dem tunt (med kärnhuset kvar). Ändarna och de yttersta skivorna hackar du fint, de 16 största, vackraste petar du bort kärnorna ur och får ett vackert stjärnmönster på köpet.
  3. Finhacka den gula löken och blanda noga med färsen och äppelhacket. Tillsätt dijonsenapen, svartpeppar och salt efter smak. Forma fyra, ganska platta biffar.
  4. Stek sedan baconet knaprigt i en varm panna. Låt rinna av på hushållspapper. Stek sedan äppelskivorna och till sist biffarna i baconfettet på medelvärme.
  5. Dela under tiden bröden och rosta dem på galler högt upp i ugnen.
  6. Bred majonnäs på den undre brödskivan, sedan radicchion, burgaren, äppelskivorna, lökringarna och bacon. Toppa om du vill med mer majonnäs under locket. Servera med idahopotatis eller pommes frites.