Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelbröd med valnötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Glutenfritt! Det här läckra brödet är både gott och går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa. Härlig smak av sötsyrliga äpplen och knapriga pumpakärnor.

Ingredienser

1 bröd
  • 2 dl torkade äppelringar
  • 1 ½ dl äppelmust
  • 7 ½ dl glutenfri mjölmix, se recept nedan
  • 1 ½ msk bakpulver
  • ½ dl psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • ½ tsk salt
  • 2 dl valnötter
  • 4 ½ dl mjölk
  • ½ dl rapsolja
  • 4 msk lönnsirap
  • 2 msk mjölk till pensling
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 msk solroskärnor

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform. Klipp äppelringarna i bitar och lägg i en skål. Häll över äppelmusten, sätt plastfilm över och låt dra i cirka 30 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Hacka nötterna grovt och lägg i skålen.
  4. Blanda mjölk, olja och lönnsirap i en skål.
  5. Blanda ihop alla ingredienser. Forma degen till en rund bulle och lägg den i formen. Pensla degen med mjölk och strö över pumpakärnor och solroskärnor.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 35–40 minuter. Flytta över brödet till ett galler och låt det svalna.