Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsintryffel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Apelsintryffel
Ann-Charlotte Fägerlind

En stark kopp kaffe och en liten likörpralin är en perfekt avrundning på en julmåltid. Apelsinlikören kan bytas mot rom eller konjak.

Ingredienser

30 st
  • 300 g mjölkchoklad, av god kvalitet
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk apelsinlikör
  • 1 st apelsin, rivet skal från

Garnering:

  • kakaopulver
  • syltade apelsinskal

Så här gör du

  1. Finhacka chokladen. Värm grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält.
  2. Tillsätt likören och apelsinskalet. Rör blandningen till en jämn smet. Låt smeten stå i kylen till nästa dag.
  3. Forma smeten till kulor med teskedar eller med händerna, det blir kletigt. Låt kulorna stelna i kylen någon timme.
  4. Rulla kulorna i kakaopulver och dekorera med ett litet syltat apelsinskal. Förvara tryfflarna i kylskåp.
Du kanske även gillar