Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsin och ingefärs wok

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Wok är enkelt och går fort.
Denna är kanske en udda kombination med apelsin och ingefära, men tack så uppskattad.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g lövbiff eller annat nötkött
  • 4 tsk japansk soja
  • 1 tsk hackad ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 st skal från apelsin
  • 1 st morot
  • 1½ tsk strösocker
  • 1½ tsk maisena
  • 1 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 1 burk bambuskott
  • 4 tsk rapsolja

Så här gör du

  1. Strimla köttet och morot i fina strimlor. Blanda soja, färsk ingefära,socker, sesamolja i en bunke. Lägg ner kött och morot, marinera i 30 minuter. Hetta upp wok pannan, fräs kött och morötter i omgångar, tillsätt bambuskotten sist. Koka upp vattnen med maisena och buljongtärningen, lös upp ordentligt och blanda i det i woken tillsammans med köttet. Servera varmt med jasminris.