Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ansjovissej

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

En krämig sås med ansjovis, tomat och dill passar perfekt till den goda sejen.

Ingredienser

4 personer
  • 600 g sejfilé
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar
  • 55 g ansjovisfilé, en liten burk
  • 1 dl dill, hackad
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 2 msk ströbröd
  • 200 g cocktailtomater

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i portionsstora bitar och krydda med salt och peppar. Vik ihop tunnare filéer.
  2. Låt ansjovisen rinna av, spar spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken.
  3. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Strö över dillen, häll på ansjovisspad och grädde. Strö över ströbrödet och lägg på delade tomater.
  4. Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter.