Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Anna Marias melanzane alla parmigiana

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Klassisk italiensk mat – grymt gott! Här är Anna Maria Corazza Bildts variant  av en melanzane – riktigt god!

Ingredienser

4 Portioner
  • 1 stor aubergine eller två små
  • 2 msk salt
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 300 g buffelmozzarella
  • 3 dl lagrad parmesanost, riven
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 8 färska tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • färsk basilika till garnering

Så här gör du

  1. Skiva auberginen tunt. Lägg skivorna i lager på en tallrik med lite salt mellan varje lager.
  2. Låt auberginen stå och rinna av cirka 1 timme.
  3. Gör tomatsåsen. Skölj tomaterna och lägg ner dem i en kastrull med kokande vatten i någon minut tills skalet spricker. Torka och grovhacka tomaterna.
  4. Hacka löken och vitlöken, stek i olivolja tills den är mjuk och genomskinlig. Häll på tomater, salt och låt såsen sjuda i minst 15 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Borsta av saltet från aubergineskivorna. Varva sedan aubergineskivor med tomatsås. Skiva mozzarella över, garnera med tomatsås och skivad parmesan. Du kan göra allt i en form eller som enskilda bitar.
  7. Sätt in formen i ugnen i runt 20 minuter tills osten har smält.
  8. Garnera med färsk basilika. Servera varm som den är - eller till en huvudrätt.