Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ankrillette

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 burk (0,5 l)
  • 2 st anklår
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 timjan
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 st lagerblad
  • 5 dl ankfett
  • 5 st svartpepparkorn
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Smält ankfett i en mindre kastrull.
  2. Placera anklåren i en mindre kastrull.
  3. Häll på vin, örter, kryddor och vitlök.
  4. Sjud i en timme eller tills köttet lossnar från benet. Låt svalna.
  5. Sila ur köttet.
  6. Plocka loss köttet och strimla det med hjälp av två gafflar. Tillsätt 1/2 dl av fettet. Jag gillar den grov. Önskas slätare så mixa den i en matberedare.
  7. Servera med rostat surdegsbröd, cornichons eller syltad rödlök. Förvara i kyl - hållbarhet 12 dagar.