Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Anka med fikon & karljohansvamp

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Sugen på ett lättlagat recept med lite lyxig känsla? Då kan färdiglagat med färska tillbehör vara en perfekt kombo. Här är ett recept från Picard med confiterade anklår som är enkelt att laga. Confiterad anka är en specialitet från sydvästra Frankrike.

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g fikon, i klyftor
  • 4 st confiterade anklår (finns att köpa färdiga)
  • 2 msk vitlök, hackad
  • 450 g karljohansvamp
  • 2 msk schalottenlök, hackad
  • 2 msk bladpersilja, hackad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 240 grader.
  2. Häll upp fikon, karljohansvamp, schalottenlök och vitlök i en stor gratängform.
  3. Skölj ankbrösten i ljummet vatten, ta ut dem ur sina plastpåsar och lägg dem i gratängformen.
  4. Tillaga i ugn i först 30 min, ta ut och rör om, tillsätt persilja och sätt tillbaka i ugn 15 min ytterligare.
  5. Servera tillsammans med en potatisgratäng eller haricots verts.