Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ångade räkdumplings med gräslök

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Dumplings fyllda med räkor serveras med rödkålssallad och dippsås

Ingredienser

4 portioner
  • 24 runda gyozadegplattor
  • 1 ägg, lätt uppvispat

Fyllning

  • 200 g skalade räkor, hackade
  • 1 salladslök, hackad
  • 2 msk, hackad kinesisk gräslök, finns i asiatiska livsmedelsbutiker eller kan ersättas med vanlig gräslök
  • 2 centimeter ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1/4 chili, finhackad
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1/2 msk majsena
  • 1 msk äggvita
  • 1/2 tsk salt

Dippsås med sambal badjak

  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk soja
  • 2 msk socker
  • 2 tsk sambal badjak
  • 2 salladslökar, finhackade

Rödkålssallad

  • 1/2 rödkål, finstrimlad
  • 1 koriander, hackad
  • 1/2 lime, saften
  • 1/2 msk risvinäger
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och låt dra i cirka 30 minuter.
  2. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen i en skål.
  3. Blanda salladen i en bunke och lägg upp i en fin skål.
  4. Lägg 2 tsk fyllning i mitten på en degplatta och pensla kanterna med ägg. Nyp ihop hörnen så att du får fyra snibbar med en liten öppning i mitten på dumplingen och nyp ihop kanterna så att dumplingen håller ihop.
  5. Upprepa på samma sätt med resten av plattorna. Lägg de färdiga dumplingarna under en lätt fuktad handduk.
  6. Ånga knytena i 3-4 minuter i bambukorg eller ångugn.
  7. Servera de nyångade dumplingarna direkt tillsammans med dippsåsen och rödkålssalladen.