Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ångade grönsaker med glasnudlar & gurkmejadressing

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Gurkmeja innehåller massor av nyttiga antioxidanter och är bra för immunförsvaret. Tänk på att vara försiktig när du använder gurkmeja eftersom den lätt färgar av sig.

Ingredienser

4 portioner

Gurkmejadressing

  • 2 färska gurkmejor
  • 2 centimeter ingefära
  • 1 lime, saften
  • 1 msk tamarisoja eller japansk soja
  • ½ röd chili, hackad
  • 3 dadlar, urkärnade
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 3-4 msk vatten
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm salt

Glasnudlar med ångade grönsaker

  • 2 paket glasnudlar
  • 1 broccoli
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 50 g sockerärter
  • 60 g spenat
  • salt

Tillbehör

  • 1 dl jordnötter, grovt hackade
  • 2 tsk hampafrön
  • chinarosegroddar eller alfalfagroddar

Så här gör du

  1. Gurkmejadressing: Skala och riv gurkmejan och ingefäran. Lägg det i en mixer. Tillsätt limesaft, soja, chili och dadlar. Mixa och droppa i olja och sedan vatten. Blanda i honung och salt.
  2. Glasnudlar med ångade grönsaker: Koka nudlarna enligt förpackningen.
  3. Dela broccolin i små buketter. Skala och skiva moroten tunt, strimla salladslöken och dela sockerärterna på mitten.
  4. Koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i broccolin och morötterna, sätt på ett lock, ta av kastrullen från plattan och låt det ånga i cirka 10-15 minuter.
  5. Lägg i sockerärterna, salladslöken och spenaten och sätt på locket igen ett par minuter. Häll av vattnet.
  6. Servering: Lägg upp grönsakerna och glasnudlarna i skålar och servera med dressingen. Strö över hackade jordnötter, hampafrön och groddar.