Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ångade fläsk- & kimchidumplings

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Dumplings fyllda med fläskfärs, vitlök och koreansk kimchisallad

Ingredienser

4 portioner
  • 24 gyozadegsplattor, finns i välsorterade eller asiatiska livsmedelsbutiker
  • 1 ägg, lätt uppvispat

Fyllning

  • 200 g fläskfärs
  • 2 st salladslökar, finhackade
  • 1 dl hackad kimchi
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 3 centimeter ingefära, finriven
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt

Dippsås med gochujang

  • 1/2 dl soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk gochujang, koreansk ­kryddpasta, finns i asiatiska butiker
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk socker

Så här gör du

  1. Vispa ihop alla ingredienser till dippsåsen så att sockret löser sig.
  2. Blanda fläskfärs, salladslök, kimchi, vitlök, ingefära, soja och salt till en smet.
  3. Klicka ut cirka 2 tsk fyllning i mitten på en degplatta och pensla kanterna med uppvispat ägg.
  4. Vik över degen till en halvmåne och gör 5-6 små veck längs kanten och tryck ihop så att den sluter tätt.
  5. Upprepa på samma sätt med resten av plattorna. Lägg de färdiga dumplingarna under en lätt fuktad handduk.
  6. Ånga dumplingarna i en bambukorg eller i ångugn i 3-4 minuter. Servera direkt tillsammans med dippsåsen och lite extra kimchi.