Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Andra bullar…

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Välj mellan muscavado/kanelfyllning eller hallon/vitchoklad! Fyll upp frysen med dessa godingar och sommarens fikastunder är räddade!

Ingredienser

40 st

Matlagerskans vetedeg

  • 150 g smör
  • 5 dl standard mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 dl råsocker
  • 14 dl vetemjöl
  • 1 st vaniljstång, fröna (om du gör hallon/vitchoklad)

Muscavado/kanelfyllning

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl mörkt muscavadosocker alt. farinsocker
  • 4 msk kanel

Hallon/vitchokladfyllning

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 4 msk hallonpulver av frystorkade hallon alt. 3 dl färska hallon
  • 300 g finhackad vit choklad

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, blandningen ska vara svalt ljummen (hellre för kall än för varm – speciellt nu på sommaren!) Blanda ut jästen i lite av spadet och slå sedan på resten + socker och salt. Kör ner mjölet allt eftersom och arbeta i maskin tills degen är blank och spänstig och släpper från bunkens kanter. Låt jäsa ca 30 min.
  2. Dela degen i två delar, kavla ut till en stor rektangel. Stryk ut smör och fördela ut resterande ingredienser till den fyllning du valt. Rulla ihop till en tight rulle som du sedan skär upp i 20-25 bitar. Lår jäsa 20 min igen, pensla med ägg och ta ev. på strösocker. Baka av i ugnen i 5-8 min 225-250 grader