Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ananaspaj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ananaspaj är helt klart den godaste pajen och den är otroligt lätt att baka.

En klassisk ananaspaj gör du genom att smälta smör i en kastrull. Ställ det och sidan och låt svalna lite. Rör därefter ner socker, mjöl och bakpulver. Nu har du en underbar pajdeg att trycka ut i en pajform.

Gör sedan fyllningen av ägg, créme frâiche, socker, vaniljsocker, ägg och ananas. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter.

Den här pajen är en av mina favoriter! Den blir len och alldeles knallgul och smakar underbart! Kolla in min Youtubefilm på bloggen där jag visar hur man får till snygga kanter på pajskalet!

http://blogg.loppi.se/alskaattbaka/2015/04/24/sa-har-lyckas-du-med-ditt-pajskal/

Ingredienser

12 portioner
  • 3 dl Vetemjöl
  • 150 g Rumsvarmt smör
  • 1.5 dl Florsocker
  • 1 st Äggula
  • 1 tsk Salt

Fyllning

  • 500 g Ananasringar, avrunna
  • 1 dl Strösocker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 1 st Ägg
  • 1 st Äggula
  • 2 dl créme fraice

Så här gör du

  1. Börja med att blanda alla ingredienser till pajskalet. Arbeta degen så lite som möjligt. Degen blir kladdig så plasta in den och vila 30 min i kylen.
  2. Smöra och mjöla en pajform. Kavla ut degen så tunt som möjligt och lägg i formen så att den täcks helt. Kyl i frysen 10 min.
  3. Gör fyllningen. Skär alla ananasringar i smala strimlor tvärs över dess fibrer och mixa slätt med stavmixer. Låt moset rinna av en stund i durkslag. Blanda i resten av ingredienserna.
  4. Förgrädda pajskalet i 10 min täckt med bakplåtspapper och fylld med ris eller ärtor. Då glider inte kanterna ner under gräddningen! Avlägsna pappret och riset/ärtorna och förgrädda 10 min till tills botten fått färg.
  5. Fyll pajskalet med fyllningen och grädda igen i ca 35 min. Låt svalna.
  6. Garnera med spritsad grädde och servera med glass till!
Du kanske även gillar