Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ananaspaj

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Ananaspaj

Enklaste pajen i världen och väldigt god dessutom.

Ingredienser

8 personer
  • 3,5 dl krossade digistivekex
  • 1 dl smält smör (drygt)
  • 1 msk strösocker

  • 1 burk krossad ananas (varav 280 g fruktkött)
  • 1 dl strösocker (rågad)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl Creme Fraiche

Så här gör du

  1. Krossa kexen i matberedare eller i en platspåse med kavel.
  2. Blanda smulorna med det smälta smöret och sockret.
  3. Pressa med baksidan av en sked ut degen över pajformens (Ø 23 cm) botten och sidor.
  4. Grädda 5-8 minuter i 175 grader så att skalet blir sprött och smaken lyfts fram. Låt formen svalna på galler innan fyllningen läggs i.
  5. Blanda samman ingredienserna till fyllningen (låt ananasen rinna av i en sil minst en timme!) och häll smeten i pajskalet.
  6. Grädda i 175 grader i 25 minuter.
  7. Låt formen svalna på galler.
  8. Servera pajen kylskåpskall.
Du kanske även gillar