Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Amerikansk äpplepaj (mjölkfri)

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Underbart ljuvlig äppelpaj som smälter i munnen. Serveras med Luftig Visp som smaksätts med ca 1 tsk kanel.

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 1 st ägg
  • ½ msk vatten

Fyllning

  • 5 st äpplen
  • 1½ dl råsocker
  • 1½ dl stösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 75 g mjölkfritt margarin

  • råsocker

Så här gör du

  1. Nyp ihop vetemjöl, florsocker och mjölkfritt margarin. Blanda ned ägg och vatten och arbeta ihop till en deg som ställs kallt i kylskåp 30 minuter.
  2. Använd 2/3 av degen till pajbotten. Kavla ut och lägg i en form med avtagbar botten.
  3. Skala äpplena och skiva dem. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned äpplena. Smält mjölkfritt margarin och rör ned äppelblandningen. Låt koka ca 6 minuter (rör om ett par gånger).
  4. Lägg i äppelblandningen i pajskalet och kavla ut resterande pajdeg. Lägg som ett lock över och nyp ihop kanterna. Strö över råsocker. Gör ett par hål i toppen och grädda i ca 35 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen.