Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Älgskavspasta med trattkantareller & lingon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En ljuvlig pasta med svenska smaker vilt och skog

Ingredienser

4 portioner
  • 280 g strozzapreti
  • 480 g älgskav
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 200 g trattkantareller eller champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk sherry
  • salt & peppar

Till garnering

  • lingon
  • timjan

Så här gör du

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta, enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Stek älgskavet på hög värme i en stor stekpanna med smör. Tillsätt skalad och skivad lök och rensade trattkantareller. Fräs tillsammans i 5 minuter.
  3. Pudra över mjölet och späd med kalvfond, vatten, grädde och sherry under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning.
  4. Rör ner pastan i renskavsgrytan och rör om eller servera den ovanpå pastan. Garnera med lingon och timjan.