Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Älgskavsgryta

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Detta är en rätt som får mig att längta hem till Hälsingland. Tunt skivat älgkött tillsammans med svamp i en gräddig sås, så god i all sin enkelhet!

Ingredienser

4 portioner
  • 240 g älgskav
  • 1 st gul lök
  • champinjoner
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl iMAT
  • ½ msk viltfond/oxfond
  • ½ msk soja
  • 2 msk messmör
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Hacka lök och svamp och fräs i lite smör/olja.
  2. Töm över svampen och löken i en tallrik och ställ åt sidan.
  3. Stek den halvtinade skaven och dra isär köttet men en gaffel eller liknande - salta och peppra.
  4. Slå i svampen och löken i pannan igen och slå på matlagningsgrädde och iMAT.
  5. Tillsätt fond, soja och messmör och krydda ytterligare efter smak eller behov.
  6. Låt puttra ihop i några minuter och servera sedan med exempelvis pressad potatis och en god sallad!
Du kanske även gillar