Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Älgmulesallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Klassisk svensk husmanskost som går tillbaka till 1700-talet.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st älgmule
  • 1 knippe ekologisk senapskål (en dryg handfull)
  • 100 g nykärnat smör
  • 1 pinjenötter eller solrosfrön
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa nymalen peppar

Så här gör du

  1. Tärna älgmulen över en bädd av senapskål.
  2. Sprid smöret i jämna klickar över anrättningen.
  3. Garnera med solrosfrön eller pinjenötter.
  4. Krydda gärna med nymalen peppar och havssalt.
  5. Sätt in i ugn på 170 grader i 25 minuter.
  6. Låt kallna och servera med övrig undfägnad.