Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Älgburgare med västerbottens-ost & rökt fläsk

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Älgfärs och västerbottensost tillsammans med rökt fläsk – ingen dum kombination!

Ingredienser

4 portioner
  • Färs:
  • 700 g älgfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk färdig grillmarinad/sås
  • 1 tsk salt, smör till stekning
  • Tillbehör:
  • 8 tunna skivor rökt fläsk
  • 1 sats coleslaw (se recept nedan)
  • 800 g frysta, tjocka pommes frites
  • 3 tomater, skivade
  • 4 portionsbröd, delade
  • 4 tjocka skivor västerbottensost
  • 4 sallatsblad
  • snabbsyrad rödlök
  • 1 rödlök, finstrimlad
  • 1 citron, pressad
  • 1 krm salt
  • 1 tsk råsocker

Cole slaw

  • 1/4 vitkålshuvud, strimlat
  • 1 morot, riven
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mezeyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk fransk senap
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Börja med att göra coleslaw. Blanda kål, vinäger och salt, låt marinera minst 30 minuter. Häll av eventuell vätska och rör ihop samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Sprid ut fläsket på en bakpappersklädd plåt och ställ i ugnen tills de är knapriga, cirka 15 min. Lägg på hushållspapper.
  4. Laga pommes efter anvisningarna på förpackningen.
  5. Förbered syrad rödlök: blanda samtliga ingredienser och låt dra minst 10 minuter.
  6. Blanda samtliga ingredienser till färsen. Dela i 4 lika stora delar, platta ut till cirka 2 cm tjocka burgare, stek i smör eller grilla några minuter per sida.
  7. Lägg på ost, servera med fläsk, bröd, lök, coleslaw och dina favorittillbehör.