Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Alexandra Zazzis brownies

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Chilibrownie med lingongrädde i strut. Det här är ett recept från kocken Alexandra Zazzi. Läckert för den som älskar kladdkaka och brownies.

Ingredienser

8 portioner

Chili brownie:

  • 150 g mörk choklad
  • 100 g smält smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 st små ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 st knivsudd salt
  • smör till formen
  • kakao, att rulla kakorna i

Nötstrut:

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 st äggvitor
  • 5 msk mjöl
  • 0,5 dl finhackade nötter

Lingongrädde:

  • 2 dl grädde, hårt vispad
  • 3 msk lingonsylt

Så här gör du

  1. Brownie:
  2. Smält chokladen i vattenbad eller mikro, vänd i smöret. Blanda i socker, chili, mjöl och ägg.
  3. Häll smeten i en ugnssäker form och baka i ugn, 180 grader, 15 minuter.
  4. Låt svalna, dela i 8 bitar och vänd varje bit i kakaopulver. Lägg upp på tallrik.
  5. Nötstrutar:
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Tag ut smöret en timme i förväg, så det hinner bli rumsvarmt. Vispa ihop smöret med sockret poröst. Sänk till lägsta fart på vispen och rör i äggvitorna.
  8. Använd en slickepott och vänd i mjölet och nötterna. Använd teflon-ark och klicka ut ungefär en msk smet per strut. Ge stor plats mellan klickarna eftersom rånen flyter ut.
  9. Grädda i 6–7 minuter tills rånen är gyllene. Vänta 2 minuter och rulla rånen till strutar.
  10. Blanda samman lingongrädden och fyll strutarna med grädden. Servera på toppen av chokladkakan.