Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggwrap med sparris, lax, spenat & fetaostkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

God lunchwrap med fräscha tillbehör.

Ingredienser

4 portioner
  • 5 ägg
  • salt
  • cirka 3 msk vatten, mjölk eller
  • grädde
  • smör eller olja till stekning Spenatpesto:
  • 150 g fetaost
  • 100 g spenat eller rucola
  • 1 –2 msk olivolja
  • 1 lök, liten och finhackad
  • svartpeppar

Till servering

  • 1 –2 sparrisknippen

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg, salt och vatten. Värm upp en stekpanna på medel- värme med en klick smör eller olja. Häll äggsmet i en stekpanna så den täcker botten men inte blir för tjock. Ha inte för hög värme, då blir kvaliteten på äggwrapen sämre. Ju längre stektid, desto segare blir ägget och då håller wrapen ihop fyllningen bättre.
  2. Blanda under tiden ingredienserna till peston. Mixa fetaost, spenat och olivolja till en slät kräm. Blanda i finhackad lök. Smaka av med peppar och eventuellt mer olivolja.
  3. Putsa sparrisen och koka under några minuter i lättsaltat vatten. Skölj sparrisen i kallt vatten eller välj att göra en varmare wrap, om du hellre vill ha det.
  4. Varva pesto, lax, spenat och sparris i äggwrapen. Rulla ihop och ät direkt.