Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggsallad med curry & avokado

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

LCHF. Hårdkokta hackade ägg med en god majonnäs, smaksatt med kapris, curry och avokado. Perfekt på smörgås och gott till fisk eller en vegetarisk sallad. Rör gärna ner en burk tonfisk i äggsalladen och servera som lunch med en grönsallad. Sugen på att göra egen majonnäs? Recept hittar du här.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk kapris
  • 1 –2 avokador, beroende på hunger
  • 1 krm curry
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • fröknäcke
  • avokado
  • rädisor
  • bladspenat
  • curry

Så här gör du

  1. Skala och finhacka äggen och blanda med majonnäsen. Finhacka kaprisen. Dela och skala avokadon. Blanda gärna ner den ena i äggröran och dekorera med den andra. Blanda alltsammans med curry, salt och peppar. Låt det hela gärna stå och dra en stund före servering.
  2. Servera äggsalladen på en skiva fröknäcke med ett par skivor avokado, lite rädisor och bladspenat. Pudra över lite extra curry på äggsalladen. Det ser både gott ut och smakar bra.