Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggsallad med betor, lamm och pepparrot

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Äggsallad med betor, lamm och pepparrot
ANNA HÃ¥LLAMS / EXPRESSEN

Ingredienser

4 portioner
  • 8 kokta ägg (5 minuter) i halvor
  • 4 stora betor
  • 200 g rökt lammkött i mindre bitar
  • 5 cm färsk pepparrot
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 1 liter plockade salladsblad
  • 50 g färsk dill plockad
  • salt och peppar
  • olivolja

Så här gör du

  1. Skala betorna och dela i bitar. Baka dem i ugn med olivolja och salt tills de är mjuka.
  2. Riv pepparrot så att du har 4 msk rivet, blanda med majonnäs och gräddfil, smaka av med salt.
  3. Raspa resten av pepparroten med baksidan av en matkniv.
  4. Lägg upp plockade salladsblad med övriga ingredienser ovanpå som en fräsch lunchsallad, toppa med plockad dill.
Du kanske även gillar