Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggröra med avokado- och jordgubbssallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

En traditionell äggröra i ett spännande möte med en fräsch sallad.

Ingredienser

1 portion
  • 2 ägg
  • 1 msk grädde
  • salt, peppar
  • 0 ,5 avokado
  • 2-3 jordgubbar
  • 0 ,25 röd lök
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 tsk olivolja

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra.
  2. Värm en stekpanna med en klick smör eller kokosfett utan smak. Häll i äggröran, sänk värmen och rör i äggröran sakta men säkert med en spatel. Ta bort från plattan när äggröran fortfarande är lite för lös, den blir perfekt på eftervärme!
  3. Dela avokadon i mindre bitar, skölj och halvera de färska jordgubbarna och blanda med lök, balsamvinäger och olja.