Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggmjölk med bär

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

När min yngsta pojk plötsligt vägrade bli matad samtidigt som han inte själv behärskade att äta med sked än så jag funderade på hur jag ändå skulle få i honom bra frukost. Lösning: Hembakt glutenfritt mandel- och fröbröd i bitar att plocka med själv och denna smaksatta äggmjölk i pipmugg. Utmärkt! Han tyckte det var toppen, och jag med!

Ingredienser

1 portion
  • 2 st Ägg
  • 1-2 tsk Kallpressad kokosolja
  • 1 dl Bär eller frukt ex. Hallon/blåbär eller jordgubb/lingon/havtorn
  • 3 dl Hett vatten

Så här gör du

  1. Recept: Lägg 2 ägg, 1-2 tsk kallpressad kokosolja, 1 dl valfria bär eller frukt) i en hög behållare eller glasburk. Stavmixa samtidigt som 3 dl hett vatten hälls på. Alternativt: Häll på 1 dl hett vatten när du mixar och späd med 2 dl kallt vatten efter mixning för drickvänlig temperatur. Låt svalna och servera. Passar stora som små!