Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ägghalva med lax & ansjovis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg


Ägghalvor med lättgjord topping är en perfekt inledning på påskmiddagen.


Ingredienser

12 stycken

  • 6 hårdkokta ägg
  • 
Laxröra:

  • 100 g gravad lax

  • 1/2 liten ask ansjovis à 55 g

  • 1 tsk ansjovisspad

  • 2 msk hackad rödlök

  • 2 msk hackad dill

  • 2 msk hackad gräslök

  • 1/2 dl hovmästarsås

  • nymald vitpeppar


Så här gör du

  1. Skär lax och ansjovis i små tärningar. Blanda alla ingredienser och smaka av med peppar.

  2. Skala äggen och dela dem på längden.

  3. Fördela laxröran på äggen och garnera med dill.