Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggfria våfflor med honung, rågmjöl och kvarg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Jag använder ett belgiskt våffeljärn men smeten funkar säkert lika bra i ett vanligt.

Tips!
Använd 50 gram surdeg istället för jäst och gör smeten innan du lägger dig. Låt jäsa i kylen över natten. Ta fram den en 30 minuter på morgonen och grädda sedan goda våfflor!

Tips!
Smaksätt med vanilj, kardemumma eller varför inte lite mortlad anis/fänkål!

Ingredienser

12 Tjocka våfflor
  • 12 g jäst ekologisk
  • 6 dl Vatten
  • 4 dl vetemjöl ekologiskt
  • 1 dl Grovt rågmjöl ekologiskt
  • 1 tsk Salt
  • 2 msk Honung
  • 0,5 dl Rapsolja
  • 1 dl Kesella, kvarg valfri fetthalt!

Så här gör du

  1. Smula ner jästen med ljummet vatten och salt. Tillsätt kvarg, honung och olja. Rör runt. Häll ner mjölsorterna och rör smeten jämn. Låt jäsa 30 minuter i rumstemperatur. Grädda dem gyllne i valfritt våffeljärn!
  2. Servera med hemputtrad sylt!