Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äggakaka med somrig touch

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Skåne, älskade Skåne…
Som liten tös åt jag ofta äggakaga och självklart fortfarande en klassiker och favorit i vårt hem.
Enkelt, bra och nyttiga råvaror och perfekt lunch när tiden inte räcker till!

Ingredienser

4 portion
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl Mjöl
  • 1 tsk Salt
  • 5 st ägg
  • 1 msk Socker
  • smör till stekningen

Tillbehör

  • 2 pkt paket bacon, 120-140 g
  • 1 knippe gröna sparrisar
  • 10 st Hackade jordgubbar
  • Några ruccolablad

Så här gör du

  1. Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet. Häll i resten av mjölken och alla äggen.Vispa.
  2. Lägg i en rejäl klick smör i en varm panna. Häll i smeten och sänk värmen efter en stund. Låt den stekas färdig på en sida på medelvärde.
  3. Rör i kakan ett par gånger med en träkniv så den inte bränner fast.
  4. När den känns fast tar du en tallrik och stjälper upp den. Vänd sen ner den och stek andra sidan tills den får lagom färg.
  5. Under tiden kokar du upp sparrisen i socker, salt och en klick smör. Cirka 5-10 minuter.
  6. Stek bacon knaprigt.
  7. Lägg upp äggakakan på en tallrik. Strö över ruccola,jordgubbar och lägg på sparris och bacon. Servera med ett stort glas mjölk!