Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ägg- & räksallad i äggskal

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En vacker rätt att ställa på påskbuffén. Glöm inte att tvätta äggskalen innan du fyller dem med sallad.

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 6–8 äggskal

Fyllning:

  • 6–8 hårdkokta ägg, kalla
  • 1 knippa eller ½ kruka gräslök
  • 1 stjälk blekselleri
  • ca 1 dl skalade räkor
  • 1–1 ½ dl majonnäs
  • salt

Så här gör du

  1. Tvätta äggskalen noga och ställ dem i äggkoppar eller små glas.
  2. Skala och hacka äggen, men spara 1 äggula till garnering.
  3. Finhacka gräslöken, men spara 12–16 små gräslökstrån till garnering. Ansa och fin- hacka bleckselleristjälken. Hacka räkorna.
  4. Lägg majonnäsen i en bunke. Blanda i gräslök, blekselleri och räkor. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner äggen och blanda försiktigt.
  5. Fördela salladen i äggskalen. Smula över äggulan. Garnera med gräslöksstråna.