Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Africana med fläskfilé


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 72 st har redan röstat

Denna 70-tals klassiker blir lätt hela familjens favorit. Härligt med olika tillbehör som man kan plocka med under middagen. Vill du lyxa till det kan du byta ut fläskfilén mot oxfilé. Det går också bra att använda kyckling om du föredrar det.


Ingredienser

  • 800 g - 1 kg fläskfilé

  • smör till stekning
  • 
salt och peppar
  • 
1 gul lök

  • 1 röd paprika

  • 1 liten morot

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 äpple, skalat och urkärnat

  • 3 msk curry

  • 1 burk kokosmjölk 400 ml

  • 2 buljongtärningar (grönsaks-, eller höns)

  • 1 dl vatten

  • 3 dl grädde

  • salt & peppar

  • 1 nypa socker

  • basmatiris
  • 
Tillbehör:

  • ananas, banan, mandarinklyftor, jordnötter, kokosflingor & mango chutney


Så här gör du

  1. Putsa fett och hinnor från köttet, skär i skivor och stek det gyllene i smör. Salta och peppra.

  2. Finhacka lök, paprika, skalad morot, vitlök och äpple och fräs utan att ta färg tillsammans med smör i en tjockbottnad gryta.

  3. Pudra över curryn.

  4. Tillsätt kokosmjölk, vatten och grädde och smula ner buljongtärningarna.

  5. Låt allt koka tillsammans under lock i 10 minuter.

  6. Mixa med hjälp av en handmixer till en slät sås direkt i grytan.

  7. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker.

  8. Blanda ner köttet och låt allt bli varmt. (Se till att köttet är genomstekt om det är fläsk eller kyckling.)

  9. Servera med de olika tillbehören och nykokt basmatiris.