Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

64-gradigt ägg med pilgrimsmusslor & blomkålspuré

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
64-gradigt ägg med pilgrimsmusslor & blomkålspuré

Fest för både gommen och ögat med fina, milda smaker. Rucolans starka, peppriga ton lyfter rätten ytterligare en nivå.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 4 ägg
  • 1 ⁄4 blomkålshuvud
  • 1 ⁄2 dl vispgrädde
  • 2 tsk smör
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 2 msk forellrom
  • 20 g rucola
  • shisokrasse
  • 1 tsk olivolja
  • flingsalt & malen svartpeppar

Så här gör du

  1. 64-gradigt ägg: Koka äggen på 64 grader i 64 minuter. Skölj därefter i kallt vatten. Äggvitan kommer att vara lite lös, men gulan har samma konsistens rakt igenom, krämig och len.
  2. Blomkålspuré: Dela blomkålen i små bitar (spara några bitar till garnering) och koka tills den är mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Häll av vattnet och mixa blomkålen tillsammans med grädde och smör. Salta och peppra purén.
  4. Pilgrimsmusslor: Stek pilgrimsmusslorna i smör på båda sidor ett par minuter.
  5. Salta och peppra.
  6. Lägg upp blomkålspurén på tallrikar. Lägg på pilgrims- musslorna, ägg och forellrom.
  7. Lägg på rucola och strö över shisokrasse och små blomkålsbuketter. Ringla på lite olivolja. Salta och peppra.
Du kanske även gillar