Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 400 g jordärtskockor
  • 280 g bacon, 2 paket
  • 150 g färska champinjoner
  • 2 salladslökar
  • 4 nävar bladspenat
  • 2 vitt bröd, tärnat
  • olivolja till stekning
  • rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Skrubba jordärtskockorna noga och skiva dem tunt med mandolin eller osthyvel. Skiva salladslöken tunt och skölj spenaten noga och torka i handduk eller i salladsslunga. Halvera champinjonerna.
  2. Dela baconen i bitar och knaperstek det i en rymlig stekpanna. Ta upp bitarna och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Tillsätt en rejäl skvätt olivolja i pannan och stek brödtärningarna och svampen gyllenbruna. Tag upp dem och lägg vid baconen.
  4. Torka eventuellt ut pannan, fyll på med ny olja och stek, nästan fritera, jordärtskocksskivorna.
  5. När de ser färdiga ut, lägg tillbaka övriga stekta ingredienser och vänd ner salladslöken och spenaten, som inte ska stekas utan bara värmas i pannan. Krydda med lite salt och svartpeppar och stänk över några droppar vinäger. Servera direkt.