Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenatpesto, röd pesto och dillpesto

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ett effektivt och ljuvligt gott sätt att få i sig mängder av spenat. Det här är den klassiska pestons kusin. Lite syrligare, men ganska mild. En del har basilika i den här varianten också, men det räcker bra med tomaterna. Svenska smaker som passar fint på en bit knäckebröd!

Ingredienser

1 portion

Spenatpesto

  • 100 g färsk spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g cashewnötter
  • 75 g Västerbotten
  • 0 ,5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Röd pesto

  • 50 g pinjenötter
  • 1/2 dl soltorkade tomater
  • 75 g riven parmesan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Dillpesto

  • 1 dill
  • 50 g mandel
  • 75 g riven Västerbotten
  • 1/2 dl olja
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Mixa spenat, vitlök, nötter och ost.
  2. Häll i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta nötterna i en torr panna. Vakta på dem noga, skaka pannan ofta, annars kan det hända att de bränns.
  4. Mixa nötter, tomater, ost och vitlök.
  5. Häll i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  6. Mixa dill, mandel och ost.
  7. Häll i oljan, lite i taget. Smaka av med peppar.