Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Leif Mannerströms lövschnitzel

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Lövbiffen hittar man ofta till bra pris. Här körs den med rotfrukter och ett syrligt ansjovissmör. Gott så det förslår!

Ingredienser

4 portioner

Ansjovissmör

  • 500 g lövbiff
  • 4 grevéost
  • 4 rökt kalkon, helst pastramilår
  • salt och peppar
  • mjöl
  • 5 potatisar
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1 klyfta citron
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Hacka persiljan, anjovisen och kaprisen fint.
  2. Mosa i smöret och pressa citronklyftan med allt hack. Salta o peppra och ställ in i kylskåpet.
  3. Tvätta och skala alla rotfrukter, som sedan skivas tunt. Stek i olja och smör. Vänd runt emellanåt. På slutet, hacka ner vitlöken samt salta och peppra.
  4. Banka ut lövbiffarna med hjälp av bottnen på en kastrull. Ett tips är att lägga lövbiffarna mellan plastfolie innan du börjar banka.
  5. Lägg ost och kalkonskivan på lövbiffen. Glöm inte salt och peppar. Vik ihop, tvärsöver.
  6. Vänd schnitzeln i mjöl och stek på medelvärme cirka 1 min på varje sida i olja och smör.
  7. Dags för servering! Smakar utmärkt tillsammans med en snabbsaltad gurka och kall fredagspilsner.
Du kanske även gillar