Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttbullar – bäst i test

Köttbullar – bäst i test

Inget är väl godare än hemlagade köttbullar till middag? Men hur smakar de sorter man köper i mataffären. Mitt Kök har testat olika sorters färdiggjorda köttbullar och några av dem kan (nästan) mäta sig med farmors. Här är betygen! 

Så testade vi: Testet är ett blindtest av olika sorters färdiglagade köttbullar. Panelen testade smak, utseende och konsistens. Ingen kommunicerade med någon om resultatet förrän efter testet var gjort.

COOP -  STEKA FRYSTA

COOP -  STEKA FRYSTA

Cirkapris: 49 kronor
Vikt: 1000 g
Kötthalt: 69 %
Från: Irland och Tyskland
Omdöme: Köttbullarna ser relativt aptitliga ut, men saknar helt smak. Någon hittade däremot en obehaglig bismak. Konsistensen känns svampig, kompakt och ogräddad på samma gång.

Betyg:
1 av 13

Läs också: Falukorv – stort test av 10 vardagsfavoriter

Läs också: Därför luktar köttbullarna fis

Text: Christofer Byström

12 kommentarer om "Köttbullar – bäst i test"
  • novaland
    novaland

    Förra testat med falukorv – ja då hade ni inte med mitt favoritmärke, SCAN Deli-falukorv. Nu har ni inte heller med ICA’s vanliga köttbullar som är helt kanon! Känns som ni lyckas missa mina favoriter… klart att ni inte hittar någon vinnare då! 😛

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till novaland

      Hej! Vad tokigt att vi inte fått med just dina favoriter. Vi lägger detta på minnet och tar med dem nästa gång vi testar falukorv och köttbullar 🙂

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Micke Ström

      Hej, och tack för din fråga. Vi gör tester på eget initiativ och får aldrig betalt av någon när dessa genomförs. Genom blindtest smakade testpanelen på de olika köttbullarna.
      Vänliga hälsningar Mitt kök-redkationen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till rickardwii@hotmail.se

      Hej,
      Tack för tips. Kul att du har hittat dina favoriter 🙂
      Vänliga hälsningar, Mitt kök-redaktionen

  • Eskes
    Eskes

    Varför gör ingen köttbullar utan lök? Lök är gott, men vi är många som inte tål lök. Sedan fins det köttbullar med soja fiber, varför? Sedan håller jag med att det var få varumarken som testades. Lidls produkter verkar oftast ignoreras i sådan tester.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Eskes

      Hej, tack för din kommentar. Ja, det är oftast lök i köttbullar, både de man köper färdiga och i de flesta recept, men har du tid att göra egna kan du utesluta löken – hemlagat blir ju alltid godast 🙂
      Vänliga hälsningar, Mitt kök-redaktionen

  • Bosse
    Bosse

    Ingen som undrar vad det är för kött som används när ett kilo köttbullar kostar 35 kronor?

    Undrar ibland vad dessa “tester” går ut på – kanske bara att skaffa “klick-statistik” till reklamsäljarna?

    Hade varit kul om ni även hade räknat fram kilopriset på alla testade köttbullar.

    Dessutom hade det varit klädsamt ifall ni hade försökt stava ordentligt.

    Min åsikt om köttbullarna? Smak är något jag aldrig söker rådgivning om. Var mest nyfiken på om det gjordes någon kritisk granskning.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Bosse

      Hej, och tack för din kommentar. Syftet med testet var att undersöka smak på färdiga köttbullar man kan köpa i affär, vilket många göra. Kontakta gärna respektive märke för en tydligare innehållsdeklaration.
      Med vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen

    • Jayamila Persson
      Jayamila Persson
      svar till Bosse

      Hejsan Bosse vet att det var länge sedan du skrev ditt svar ang köpta köttbullars innehåll.

      om vi tar och kollar på ex eldorados köttbullar( de billigaste vi kan köpa på Willys så innehåller de 63% kött eller ca 630g köttfärs och om vi tar och fantiserar att det är 50/50 vilket jag inte tror, jag vill påstå att det är mer griskött då det är billigare i regel, eldorados köttbullar är dessutom inte gjorda av svenskt kött( vilket man kan förvänta sig dock står köttursprung på förpackningen) sedan gäller det att tänka efter vilka bitar som använts jag föreställer mig att de använder griskinder och tunga mm till att göra köttfärs av i allmänhet så det är väl heller inget förvånande, de resterande 37% är till största delen lök, vatten och potatis

      för att ta ner det till en begriplig nivå innebär det att om du har 10 köttbullar så är ca 4 st enbart lök, vatten, potatis och kryddor DET är mer än var tredje köttbulle och vi vet ju alla att potatis och lök är billiga råvaror och de flesta köttbullar har typ samma resept det som kan skilja sig är hur mycket köttfärs det är i dom och varifrån det kommer tysk fläskfärs ÄR billigare än svensk, den skillnaden i pris står för den främsta anledningen till att tex mamma Scan är dyrare än eldorados. Men de är goda ändå. Hoppas du hade nytta av mitt svar

  • Johanni Mikael Dosenius
    Johanni Mikael Dosenius

    Enebacken kan göra riktigt bra köttbullar
    deras julkryddade är supergod

En tjänst från Vinkompassen.se

Tips på nya viner

från Vinkompassen direkt i din inkorg!

Jag är 25 år eller äldre och godkänner våra användarvillkor