Semmelwrap – så smakar den

Semmelwrap – så smakar den

Semmelwrap är en ny uppfinning som fått hela Sveriges semmel-fantaster att gå i taket. Mitt kök har testat den!

semmelwrap

Vi har ätit framtidens semla! Redan vid första tuggan förstår vi vad vi står inför – en semmelrevolution. Den är här nu! Kladdfri, smidig och nästan löjligt god. Enligt konditorn Mattias Ljungberg på Tössebageriet i Stockholm, som skapat denna nya version, är det en helt vanlig semla med samma mängd bröd. Skillnaden är att degen kavlats väldigt tunt och att den inte gräddats särskilt varmt för att den ska kunna gå att rulla ihop.

Semlor är en fantastiskt god bakelse men det är ingenting att äta på picknicken, inte heller i skidbacken och framför allt inte under promenaden. Den är helt enkelt för kladdig att äta. Det är där semmelwrapen gör sin entré. Det här är en semla du kan ta med dig på promenaden och äta när du går.

Smaken då? Ja, den smakar precis som en semla ska smaka men den är betydligt enklare att äta. Det enda minuset är att den är väldigt mäktig. En mindre variant hade varit perfekt. Trots det har semmelrevolutionen bara börjat och vi ser fram emot fortsättningen.

Tössebageriet har skapat den – nu lär den ta plats på fler konditorier!

Getingbetyg: 4_getingar
Pris: 45 kronor

Läs också: Här är receptet på semmelwrapen!

semmelwrap så smakar den

Läs också: Här är våra bästa recept på semlor!

Läs också: Det finns en taco-semla också – kolla här!

Text och foto: Julia Wiberg

3 kommentarer om "Semmelwrap – så smakar den"
  • Linda Lindberg
    Linda Lindberg

    Hir gör man den då? Vi bor inte alla i Stockholm och kan besöka bageriet.

  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Hej Linda! Den görs på vanlig vetedeg som kavlas tunt och gräddas i ugn som inte är alltför varm för att det färdiga resultatet inte ska bli för hårt och då bli svårt att vika. Mandelmassan läggs på i mitten och sedan spritsas grädde innan man viker in brödet som med en vanlig wrap. Det lär bli fler konditorier som testar att göra sin egen variant.

    Vänligen,

    Joel, Mittkök.se

  • Åke Larsson
    Åke Larsson

    semmelwrap ? en semla är alltid en semla, Nästa steg fisksemla,köttsemla