Semmelwrap – så gör du din egen

Semmelwrap – så gör du din egen

Semmelwrap är en nyskapande bakelse som landets alla semmelfantaster skriker efter. Semmelwrapen finns just nu bara på Tössebageriet, där den uppfanns av VM-konditorn Mattias Ljungberg. Är du nyfiken på hur du gör din egen semmelwrap? Här är receptet:

Semmelwrap

1. Gör en helt vanlig vetedeg. (Recept hittar du här) Precis som när du bakar vanliga bullar.

2. När degen har jäst och är redo kavlar du ut den ordentligt och gör den rund.

3. Grädda degen en kort stund på låg värme. Cirka 3-5 minuter beroende på vad du har för ugn. Brödet måste gå att rulla och vika utan att det spricker.

4. Blanda lite vatten i mandelmassan så att den blir lös. Ta tre matskedar mandelmassa som du spritsar brödplattan med. Fyll på med grädde som du sötat med florsocker.

5. Avsluta med att vika ihop ditt verk och njut.

Läs också: Så smakar semmelwrapen alla talar om!