Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Julbord – guide till hur du äter ett julbord på det bästa sättet

Julbord – guide till hur du äter ett julbord på det bästa sättet

Julbord är en buffé som man vill äta mycket av och under en lång tid. Flera varv behöver man gå för att äta sig igenom ett julbord. Men i vilken ordning ska man äta allt och hur gör man för att kunna äta så mycket som möjligt? Lugn, vi hjälper dig! Här är hela ordningen. Steg för steg.

1. Du börjar med glögg med traditionella tillbehör.
glögg

2. Nu ska sillen med olika inläggningar ätas tillsammans med kokt potatis och knäckebröd.
inlagd sill recept

3. Därefter kommer den kalla fisken. Kallrökt, varmrökt och gravad lax, skaldjur och patéer.
gravad lax

4. Fjärde steget är det kallskurna köttet med vilt, rökta korvar, syltor och pastejer.
kalvsylta recept

5. Nu kan du attackera de småvarma rätterna med hemlagade julköttbullar, prinskorv, Janssons frestelse med mera.
julbord

6. Dessert går alltid ner.  Ris à la malta, ostkaksbakelse och glass.
ris a la malta recept

7. Avrunda middagen med kaffe, småkakor och julgodis.
julgodis recept

LÄS OCKSÅ: 
Så gör du en snabb griljering till skinkan!

Fixa den snabba och goda senapssillen!

Text: Julia Wiberg

En tjänst från Vinkompassen.se

Tips på nya viner

från Vinkompassen direkt i din inkorg!

Jag är 25 år eller äldre och godkänner våra användarvillkor