Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rosa salt – allt du behöver veta om Himalayasalt

Rosa salt – allt du behöver veta om Himalayasalt

Rosa salt – allt du behöver veta om Himalayasalt

Det rosaskimrande saltet från Himalaya pryder inte bara bordet fint, det innehåller också en massa nyttigheter för din kropp. Här är fem saker du behöver veta om Himalayasalt!
Bildats under 250 miljoner år

Bildats under 250 miljoner år

Himalayasalt bryts i områdena kring Himalaya där det sägs ha bildats under de senaste 250 miljoner åren. De rosa bergskristallerna har behållit sin naturliga, ursprungliga struktur eftersom saltet skyddats av lava, snö och is. Den fina rosa färgen får saltet från järn och mangan. Nu handplockas saltet från bergen innan det säljs. Det finns dock kritiska röster som menar att saltet inte alls handplockas i Himalaya, utan tas från saltgruvor.

HÄR kan du köpa en rosa saltsten.

1 av 5

Läs också: Därför ska du äta avokado varje dag

Läs också: Därför ska du salta din frukt

Källor: Kostrådgivarna.se, Besynchro.com, Globalhealingcenter.com, Vof.se och Draxe.com

En tjänst från Vinkompassen.se

Tips på nya viner

från Vinkompassen direkt i din inkorg!

Jag är 25 år eller äldre och godkänner våra användarvillkor