Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarber – här är allt du behöver veta

Rabarber – här är allt du behöver veta

Rabarber är fantastiskt gott – och kan användas till mycket! Men visste du allt detta om vår rosa favorit?

Rabarbern är älskad av många och en uppskattad ingrediens i bland annat paj, saft, kakor och kräm. Här listar vi allt du kan tänkas vilja veta om rabarber! Missa inte recepten på rabarberpaj.

Giftiga blad

Giftiga blad

Rabarber innehåller oxalsyra som är giftigt i stora mängder. Bladen innehåller särskilt mycket oxalsyra och därför ska du inte äta dem. Rabarbern är tålig och går att skörda upp till tio år.  Blomstånden kan bli upp till två meter höga. Färgen är grön och röd. Den syrliga smaken i rabarber kommer från äppelsyra. Den förekommer framförallt i bladskaften. Foto: Fotolia

1 av 7

Läs också: Därför är äpple så nyttigt – kolla in tipsen!

Läs också: Rabarberpaj med knäckig smuldegstopping

Text: Bengt Isaksson

Källa: rendryck.se, odla.nu, bergianska.se.

En tjänst från Vinkompassen.se

Tips på nya viner

från Vinkompassen direkt i din inkorg!

Jag är 25 år eller äldre och godkänner våra användarvillkor