Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Öl till kräftor – tips

Öl till kräftor – tips

Öl till kräftor – tips

Nyanserade smaker och låg alkoholhalt, två tumregler som gör bästa smaken till kräftskivan. De kokta kräftorna har en lätt sälta, använder du dill i koket så får du en örtig sötma dessutom.

Ölvalen är flera;  lätt lager, smakrik mörk lager, en nyanserad ale eller en mörkare stout eller porter. Läge att testa vilken som är din favorit!

Här är några öl som smakar lite extra bra till kräftorna – slurpa på!

Bedarö Bitter

Bedarö Bitter

Den bittra brygden från Stockholms skärgård är en spännande kompanjon till kräftorna och deras tillbehör. Mustigt fruktmaltig med aprikosmarmelad i botten och lite beska som går åt apelsinskal. Addera sötma och en förhållandevis mjuk beska och du får en fin kompis till kräftskivan. Låg alkohol dessutom, bra!

Betyg:
Art.nummer 1410
Volym 500 ml
Pris 28.8 kronor
Genre Öl
Land Sverige
Alkoholhalt 4.5%
Säljstart 2006-12-20
1 av 13

Läs också: Vin till kräftor – tips

Läs också: 11 saker du inte får glömma till kräftskivan

En tjänst från Vinkompassen.se

Tips på nya viner

från Vinkompassen direkt i din inkorg!

Jag är 25 år eller äldre och godkänner våra användarvillkor